Главная | Регистрация | Вход | RSSСуббота, 20.04.2024, 11:58

Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » палитра лета-2009
19:31
палитра лета-2009

Літо починається восени

 

 

Якщо літо – це не пора року, а стиль життя, воно не закінчується ніколи. Тільки щоразу запускається із нового оберту. Літо наступного року розпочато! Принаймні, для учасників Всеукраїнського фестивалю організаторів відпочинку дітей «Палітра літа-2009», які 11-16 вересня зустрілися у Євпаторії, підбили підсумки цьогорічної літньої оздоровчої кампанії та уклали план роботи на рік майбутній.

 

 

Фестиваль проводиться за підтримки Федерації профспілок України з ініціативи Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація за нове покоління «Лелека», яка на сьогодні є впливовим громадським професійним об’єднанням. Представництва Асоціації працюють у 21 області України, серед її членів – керівники, вожаті, психологи та інші співробітники дитячих оздоровчих центрів, а також науковці, представники позашкільних закладів, держслужбовці.

Цього року «Лелека» зібрала близько двохсот делегатів із 17 областей України. Серед учасників збору були також представники Федерації профспілок України, Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту та його обласних управлінь, профспілок підприємств, Державного підриємтва «Молода Гвардія», спеціалісти МДЦ «Артек», викладачі педагогічних інститутів, власники дитячих таборів. Наявність людей, що представляють різні структури і галузі, дозволяє «Лелеці» влаштовувати не просто зустрічі однодумців, а пропонувати свої «родзинки». Заради них і збираються тут уже десять років поспіль ті, для кого літо – не час для відпусток.

Фестиваль – це коли на одній території збирається добра компанія людей, що мають спільні цілі, захоплення та прагнення. А також і проблеми. Тому це завжди привід для обміну напрацьованим досвідом, пошуку нових ідей та обговорення труднощів, яких сьогодні вистачає на всіх.

Питання виникають повсякчас – і добре, коли є кому їх поставити. Так, відбулась зустріч із заступником директора департаменту сімейної, гендерної політики та організації оздоровлення дітей Наталією Чеботарьовою. Із нею учасники семінару обговорювали питання нормативного забезпечення оздоровчої галузі та новий Державний соціальний стандарт оздоровлення і відпочинку дітей. Практичне заняття із застосування піар-технологій у роботі дитячого табору провела прес-секретар голови ФПУ Людмила Рижова. Доктор медичних наук ДУ «Український НДІ дитячої курортології та фізіотерапії МОЗ України» Тетяна Голубова відкрила секрети кліматотерапії та інших форм організації оздоровлення дітей. Штрихи до портрету сучасного дитинства представили семінаристам спеціалісти МДЦ «Артек» Лідія Чуніхіна та Любов Іванова.

Будь-яка зустріч – це можливість і себе показати, і на інших подивитись. От і на зборах «Лелеки» традиційним стало проведення виставки «Табір, який впізнають», яка знайомить із програмами, методами роботи, брендовою продукцією, а також проведення авторських майданчиків дитячих оздоровчих центрів.

Особливу увагу приділяють на фестивалі підвищенню професійної майстерності педагогів. Для них проводяться семінари і практичні заняття, у творчих лабораторія збираються вожаті й психологи. Час спонукає шукати нових підходів, і тому на «Лелеці» вперше говорили про дитячий табір як сектор ринку освітніх та виховних послуг, анімацію – як новітній стиль роботи педагога-організатора, ділилися знахідками у площині сучасних видів і форм спортивних і оздоровчих занять.

Велике значення набуває сьогодні наукове втілення педагогічного досвіду працівників оздоровчої галузі. Окрім традиційної вже виставки-продажу методичних матеріалів, що випускаються колективами окремих таборів, цього року відбулась науково-практична конференція «Нове століття – нові діти». Уперше доповідачі запропонували наукові розробки тих проблем, як на разі актуальні для кожного закладу літнього відпочинку дітей. Це – питання міжкультурної комунікації, молодіжних субкультур, прищеплення духовності юним, атестації педагогічного персоналу, формування інформаційного простору табору.

Асоціація «Лелека» завжди піклується про заохочення професійного росту працівників дитячих таборів. Кожна із педагогічних команд і кожен з учасників збору мають змогу продемонструвати свої досвід і знання у фахових конкурсах. Цього року нарешті заявити про себе змогли не тільки педагоги, а й практичні психологи, самодіяльні композитори, дискотечні команди. А переможцями конкурсу педагогічної майстерності стали команди ДСОЦ «Дружба» (м. Євпаторія), ДОТ «Аврора» (м. Скадовськ), ДОТ «Сонячний» АТ «Укртатнафта» (м. Кременчук).

На сьогодні команду «Лелеки» складають понад 800 працівників оздоровчої галузі. Асоціація сприяє впровадженню інноваційних соціально-освітніх технологій та програм додаткової освіти у практику оздоровчих закладів, випускає інформаційно-методичний журнал «Каникулы до и после». Делегації ВБО «Лелека» представляли Україну на Міжнародних конференціях з питань оздоровлення дітей в Кейптауні (Австралія), Несебрі (Болгарія), Анапі (Росія), Квебеку (Канада).

Цей рік також відзначився важливою для «Лелеки» подією: 3 вересня було укладено угоду про співпрацю із Федерацією профспілок України, що відкриває нові перспективи для розвитку оздоровчої галузі. Важливість цієї події підкреслила і Президент ВБО «Асоціація за нове покоління «Лелека» Світлана Вагнер:

- Для нашої організації це значима подія – відкриваються нові можливості для активізації впливу громадськості і фахівців оздоровлення на ситуацію, яка існує в галузі. Це надає змогу системно підвищувати професійну кваліфікацію фахівців дитячих таборів, ініціювати наукові дослідження, спільно працювати над збереженням унікальних рекреаційних територій дитячих оздоровниць. А також – створювати експериментальні майданчики для апробації передового досвіду. Члени організації дуже цінують підтримку народного депутата України Василя Георгійовича Хара. Сподіваємося, що наші спільні зусилля допоможуть дітям найкраще реалізувати право на повноцінний, змістовний відпочинок.

 

Інна Стащук

Просмотров: 1067 | Добавил: Натали | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Логин:
Пароль:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив Новостей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Desing by f0xZ.?! © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz